Ελαιόλαδο

Διατροφική αξία

vagio agrofarms olive oil

Τα οφέλη για την υγεία μας από το  ελαιόλαδο  είναι ανεκτίμητα  και η επιστημονική  έρευνα αποκαλύπτει όλο και  περισσότερα οφέλη ,  σχεδόν κάθε μέρα.

Στην πραγματικότητα, είμαστε μόλις στην αρχή για  να καταλάβουμε  τους αμέτρητους τρόπους  που το ελαιόλαδο μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας  και τη ζωή μας.

Το ελαιόλαδο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής διατροφής –  το  θρεπτικό  στήριγμα για τους  μακροβιότερους  πολιτισμούς του κόσμου.

Μοναδικό και ασυναγώνιστο , το “υγρό χρυσάφι” όπως το αποκαλούσε ο Όμηρος , από την αρχαιότητα ακόμη χρησιμοποιήθηκε  ως  θεραπευτικό μέσο  από μεγάλους γιατρούς , όπως ο Ιπποκράτης  .

Αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας είναι αυτό που δίνει νοστιμιά στα τρόφιμα και  θωρακίζει την υγεία .

Κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων , πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Α , σε φλαβονοειδή ,  πολυφαινόλες και  μονο- ακόρεστα λιπαρά , συστατικά που αξιοποιούνται   από τον ανθρώπινο οργανισμό και κατέχουν μεγάλο εύρος βιοενεργών ιδιοτήτων . Τα πιο ισχυρά   συστατικά , του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου , είναι η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη. Μετά από επιστημονικές έρευνες , έχουν αποδοθεί στις δυο αυτές φυσικές φαρμακευτικές ουσίες , αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες ,ακόμη και  για την  την πρόληψη ασθενειών όπως το Alzheimer.

Ενα λάδι πλούσιο σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη , έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό   την  πικάντικη και πικρή γεύση .

Η καθημερινή κατανάλωση Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στη διατροφή μας   και συμβάλει ουσιαστικά  στην προστασία και βελτίωση της  υγείας μας .

Ευεργετικές ιδιότητες

IMG7331Η επιστημονική έρευνα, ανακαλύπτει καθημερινά  νέες ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου.  Το ελαιόλαδο αφομοιώνεται  από τον ανθρώπινο οργανισμό περίπου 98% , διευκολύνοντας έτσι την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών και την πέψη των τροφών.

Τα μονοακόρεστα λάδια , κυρίως το ελαιόλαδο , αυξάνουν την καλή χοληστερίνη του οργανισμού μας και μειώνουν την κακή , η οποία οδηγεί σε διάφορες  παθήσεις. Το ελαιόλαδο καθώς έχει λίγα πολυακόρεστα σε σχέση με τα σπορέλαια, έχει σταθερότητα η οποία δεν αλλοιώνεται , οξειδώνεται πολύ λιγότερο κατά το μαγείρεμα και το τηγάνισμα και έτσι είναι το ιδανικό προϊόν για   την υγιεινή διατροφή μας.

Η Μεσόγειος το γνωρίζει καλά αυτό , χρησιμοποιεί ως κύριο συστατικό το ελαιόλαδο και έτσι η Μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχτεί ως ιδανική για τον ανθρώπινο οργανισμό …

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σαν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα  μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ή και αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των βρώσιμων ελιών είναι επίσης πολυάριθμες .

Προϊόντα ελαιόλαδου

Φιάλες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Vagio Agrofarms

Extra Virgin Olive Oil , Halkidiki

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Πλαστικό μπουκάλι

Extra Virgin Olive Oil vagio agrofarms 1lt / pet ( plastic bottle )