Προϊόντα

Μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Είναι ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας , παράγεται απ ευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους .Περιέχει ανέπαφα όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά του ελαιόκαρπου (βιταμίνες,ιχνοστοιχεία,μικροστοιχεία κτλ.) καθώς οι συνθήκες επεξεργασίας του δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου.

Η περιεκτικότητα του σε ελεύθερα λιπαρά οξέα ( οξύτητα )  δεν υπερβαίνει το 0,8 g ανά 100 g.

Διαθέτει πλούσια , φρουτώδη , πικρή ή πικάντικη γεύση.

Ελιές Χαλκιδικής

Οι “πράσινες ελιές Χαλκιδικής” προέρχονται από τις ποικιλίες “ Χονδρολιά Χαλκιδικής” και “Χαλκιδικής” του είδους OLEA EUROPEA . Χαρακτηρίζονται από το μεγάλο μέγεθος του καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα , από το λαμπερό πράσινο χρώμα τους , λεπτό φρουτώδες  άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή , πικάντικη με απουσία αίσθησης λιπαρότητας .

Διατίθενται κυρίως σε τέσσερεις τύπους:

• 1/ ολόκληρες ελιές
• 2/ εκπυρηνωμένες ελιές
• 3/ εκπυρηνωμένες γεμιστές ( ως γέμιση χρησιμοποιόνται διάφορα υλικά του τόπου όπως αμύγδαλο ,κόκκινη πιπεριά , αγγουράκι, σκόρδο.
• 4/ τσακιστές ελιές .

Διατίθενται επίσης και σε άλλες μορφές όπως μαύρες , ξυδάτες , θρούμπες , ροδέλες κλπ.

vagio agrofarms halkidiki olives
vagio agrofarms honey

Μέλι

Το μέλι είναι ένα αρωματικό, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.

Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ’ έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.

Μπαχαρικά βότανα

Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστό και με τις ονομασίες καρύκευμα και μυρωδικό. Οι χρήσεις των μπαχαρικών είναι πολλές. Στη μαγειρική είναι απαραίτητο συστατικό σχεδόν κάθε συνταγής. Τα αιθέρια έλαια που εξάγονται από τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, στην παρασκευή σαπουνιών, καλλυντικών και πολλών άλλων…

μπαχαρικά vagio agrofarms